Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht

Jamal - Manager Warehouse

Bij Bakker sinds: 2009

Hoe ben je bij Bakker terechtgekomen?

In 2009, toen ik 20 jaar was, begon ik bij Bakker als vakantiekracht. Ik zocht een bijbaantje naast mijn HBO-Rechten studie en via een klasgenoot kwam ik in Zeewolde terecht. Binnen een dag kon ik beginnen als Orderpicker en al snel kreeg ik de kans om stappen te maken binnen de organisatie. Ik ben echt onderaan de ladder begonnen.

In 2013, nadat ik vanwege privéredenen was gestopt met mijn studie, ben ik fulltime in dienst gegaan. Tot 2015 als uitzendkracht en sindsdien met een vast contract. Ik ben al een hele poos bij Bakker dus. Vanaf het begin trok het logistieke mij; ik vind het mooi om te zien hoe alle sub-processen samensmelten tot een geheel. Je ziet waar je mee bezig bent en wat het oplevert.

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?

De kwaliteiten vinden én benutten van collega’s. Ik begrijp de taal van de werkvloer en snap dat iedereen anders is. In mijn rol als manager geniet ik er dan ook van als ik iemand zie opbloeien en de uitdaging aan gaat om zichzelf te ontwikkelen. Werknemers die verlegen binnenkomen en na een paar weken vol zelfvertrouwen zijn, daar krijg ik energie van!

Waar ben je trots op?

Hoewel ik trots ben op de kansen die mij geboden zijn en de stappen die ik heb gemaakt, weet ik ook dat ik er nog niet ben. Ik probeer mij continu te verbeteren en te leren van mijn collega’s. Ik heb inmiddels wel meer dan tien verschillende functies binnen Bakker gehad en ik weet mij telkens snel aan te passen. 

Waar heb jij je in ontwikkeld? Waar ben je goed in?

Aandacht voor anderen, echt luisteren en iemand zelfvertrouwen geven. Steeds beter weet ik in te spelen op iemand zijn persoonlijke situatie en iemand écht verder te helpen. Daarnaast ontwikkel ik mij continu door bijscholing naast mijn werk. Ik heb veel cursussen gevolgd en volg nu een deeltijdopleiding Logistiek en Management. Bakker biedt mij veel kansen om mijn skills te ontwikkelen.

Wat zijn jouw ambities?

De komende tijd ga ik mij eerst volledig focussen op mijn nieuwe rol als Warehousemanager. Hier kan ik nog voldoende stappen in maken. Ik wil vooral leren van mijn twee directe collega’s waarmee ik de dagelijkse operatie leidt. Natuurlijk blijf ik dromen, wie weet eindig ik wel in de directie van Bakker?

Wat doe je graag in je vrijetijd?

Ik probeer minimaal één goed boek per maand te lezen, ik geloof dat dit mij scherp houdt. Daarnaast ben ik graag buiten voor een mooie wandeling, speel ik wekelijks zaalvoetbal en ben ik af en toe in de sportschool te vinden.

Wat draagt Bakker Logistiek bij aan deze balans tussen werk en privé?

Het plezier dat ik uit mijn werk haal, neem ik mee naar huis en dat geeft mij een voldaan gevoel. Het is uitdagend en prettig tegelijk en er wordt echt naar je geluisterd. Daar krijg ik energie van. 

Hoe draagt Bakker Logistiek bij aan jouw werkplezier?

Voornamelijk door de kansen die mij geboden worden. Bij Bakker wordt er meer gekeken naar wat je kan en hoe je dat in de praktijk uitvoert, dan wat je op papier hebt behaald. 

Welke rol speelt het contact met mensen (collega’s/klanten/samenwerkingspartners) hierin?

In het warehouse sta je vaak met 60-80 mensen samen te werken. Om dan te zien dat je het toch maar weer met zijn allen flikt en elke dag weer een prestatie neerzet, geeft een fantastisch gevoel. Zeker nu ik dit samen met de Site Manager en mijn collega Warehouse Manager in goede banen mag leiden!

Hoe zou je werken bij Bakker Logistiek in 1 of 2 zinnen omschrijven/samenvatten?

Uitdagend en prettig tegelijk. Bij Bakker krijg je kansen en wordt er echt naar je geluisterd. Als medewerker word je overal bij betrokken en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.