Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht

Arno - Vrachtwagenchauffeur

Bij Bakker sinds: 2012

Hoe ben je bij Bakker terechtgekomen?

Ik ben eigenlijk ‘weer’ bij Bakker terecht gekomen. Nadat ik zeven jaar bij een andere werkgever heb gewerkt als chauffeur, ben ik zo een tien jaar geleden weer teruggekomen. Bij mijn vorige werkgever leek het gras groener, totdat ik erop ging lopen. Ik had nog contact met oud-collega’s bij Bakker en raakte zo weer in gesprek over een terugkeer. Binnen no time kwamen we eruit en kon ik weer beginnen!

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?

Ik hou van de dagelijkse afwisseling. Het is elke keer weer een verrassing welke rit ik mag rijden en welke klanten op mijn pad komen. Ik heb veel contact met collega’s als ik onderweg ben. Ik voel mij echt een spil in het bedrijf en draag elke dag een glimlach met mij mee!

Omdat ik al een aardige tijd meedraai, ben ik voor veel nieuwe collega’s ook een soort van mentor. Wanneer een collega start is het vaak ‘ga maar met Arno mee, die leert je wel de fijne kneepjes’. Ik vind dat ook leuk om te doen en merk dat ik toch altijd wat praktische tips en tricks kan meegeven.

Waar ben je trots op?

Het vertrouwen dat in mij wordt uitgesproken merk ik ook echt als ik onderweg ben. Of het nou de directeur is die belt of een jonge chauffeur, iedereen kan bij mij terecht en ziet mij als een aanspreekpunt. Ik ben er trots op om Bakker te dragen en ons als chauffeurs zijnde te vertegenwoordigen binnen de organisatie.

Waar heb jij je in ontwikkeld? Waar ben je goed in?

Ik heb geleerd dat je maar beter vrolijk en positief in het leven kan staan. Lukt iets niet? Dan lukt het niet! Elke dag is weer een nieuwe en brengt weer zijn eigen dingen met zich mee. Ik draai inmiddels lang genoeg mee om te weten hoe het werkt. Wat mooi is om te zien, is dat er ook binnen Bakker veel positief veranderd is. We hebben inmiddels chauffeurs-overleggen en de lijnen met de directie zijn kort. Dat was vroeger wel anders hoor!

Wat zijn jouw ambities?

Ambitie heb ik niet echt meer, maar dat vind ik niet erg. Zolang ik op deze voet door kan gaan en mijn ding kan blijven doen, blijf ik met plezier mijn ritjes rijden.

Wat doe je graag in je vrijetijd?

Het verschilt nogal wanneer mijn dienst erop zit, maar als mijn shift voorbij is ben ik graag met mijn vrouw en kinderen. Daarnaast kan ik ook genieten van een lekkere fietstocht.

Wat draagt Bakker Logistiek bij aan deze balans tussen werk en privé?

Vooral dat alles goed geregeld is. Ik weet waar ik aan toe ben, voel mij zeker geen nummertje en alles is gewoon dik voor mekaar. De gezelligheid en variatie in mijn werk zorgt dat ik thuis lekker kan ontspannen.

Welke rol speelt het contact met mensen (collega’s/klanten/samenwerkingspartners) hierin?

Veel! Ik kan altijd bij mijn collega’s terecht voor een goed gesprek of wanneer ik hulp kan gebruiken. Maar ook zeker om gewoon lekker te babbelen en te lachen. Ook met klanten is dit het geval; ik heb veel vaste adressen en kan altijd een gezellig praatje maken!

Hoe zou je werken bij Bakker Logistiek in 1 of 2 zinnen omschrijven/samenvatten?

Ik ben gewoon blij dat ik bij Bakker werk en elke dag geniet. De gezellige collega’s, de variatie en dat ik mij altijd gehoord voel, ik ga hier zeker niet meer weg!

Nog niet uitgelezen?

Gerelateerde verhalen

Vrachtwagenchauffeur

Jos

Ik combineer het prachtige beroep van chauffeur met de voldoening van de OR.
Lees het verhaal