Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht

Moniek - Planner en (mentor)chauffeur

Bij Bakker sinds:

2007

Hoe ben je bij Bakker terechtgekomen?

Ik wilde graag vrachtwagenchauffeur worden. In Almere, waar ik destijds woonde, waren geen transportbedrijven, maar in Zeewolde wel: Kees Becker Logistiek, een transportbedrijf dat in 2008 werd overgenomen door Bakker Logistiek.

Je hebt een dubbele functie: planner en chauffeur. Hoe zit dat?

Ik ben deels vrachtwagenchauffeur, en daarbij ook mentorchauffeur: ik help bij het opleiden van nieuw personeel. Aankomende chauffeurs rijden dan een dagje met me mee in de wagen. Ik heb altijd met veel plezier in de vrachtwagen gereden, maar heb vorig jaar de stap gezet om het te combineren met capaciteitsplanning: ik zorg dat elke chauffeur met de juiste wagen op het rooster gezet wordt. Ik rijd nu op de zaterdag, en werk door de weeks 3 dagen als planner. Dat is lichamelijk natuurlijk lichter werk, maar aan de andere kant is het uitdagender: ik vind het leuk om uit te zoeken wat er roostertechnisch allemaal mogelijk is!

Wat vind je leuker: in de wagen of op kantoor?

Ik vind het allebei leuk om te doen. In de vrachtwagen heb je, mits het lekker weer is, vaak dat vakantiegevoel en meer vrijheid. Dat zijn wel hele lange dagen, en mijn werk als planner kan ik beter combineren met mijn privéleven. Ik denk dat ik dat, zeker nu, leuker vind: het is uitdagender en ingewikkelder. Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken.

Ik kan me voorstellen dat je een van de weinige vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs bij Bakker bent. Hoe is dat?

Daar heb ik nooit veel van gemerkt; ik werd hetzelfde behandeld als mijn mannelijke collega’s. Toen ik begon bij Kees Becker Logistiek werd er enigszins aan me getwijfeld, maar ik heb dubbel en dwars bewezen dat ik het gewoon kon en nog steeds kan, ook als moeder zijnde!

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?

Ik vind het leuk om van alles uit te zoeken en te puzzelen met de roosters. Zonder mij zitten chauffeurs zonder auto’s, dus ik mag uitzoeken hoe de roosters eruit mogen komen te zien.

Waar ben je trots op?

Dat ik zo snel al zoveel heb bereikt binnen Bakker, en dat ik hard ben doorgegroeid! Bakker geeft daar dan ook de mogelijkheden toe: ze stimuleren mensen echt om zich verder te ontwikkelen. Dat is heel fijn.

Waar heb jij je in ontwikkeld? Waar ben je goed in?

Omgaan met mensen. Ik moet chauffeurs spreken over hun vrije dagen, hun rooster, verzuim… Gelukkig zien ze mij als iemand waar ze alles tegen kunnen zeggen. Daarnaast ben ik goed in luisteren, geconcentreerd bezig zijn en schakelen.

Wat zijn jouw ambities?

Ik wil graag nog verder doorgroeien binnen mijn functie.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben 2 dagen in de week vrij. Dan ben ik bezig met mijn kinderen, en het huishouden, maar ik ga ook graag met vriendinnen en m’n vriend leuke dingen doen. Daarnaast sport ik veel.

Wat draagt Bakker Logistiek bij aan deze balans tussen werk en privé?

Bakker is heel sociaal. Dat zou je misschien niet verwachten bij zo’n groot bedrijf. Toen ik zwanger was dachten ze met me mee en stelden ze bijvoorbeeld zelf voor dat ik naar huis mocht als ik pijn had. Het is fijn dat er rekening wordt gehouden met je persoonlijke situatie.

Hoe draagt Bakker Logistiek bij aan jouw werkplezier?

Ik heb best veel vrijheid in mijn werk. Daarnaast is het hier allemaal niet zo zakelijk en formeel; je hoeft nooit op eieren te lopen en ziet elkaar als persoon, ongeacht de functie!

Hoe zou je werken bij Bakker Logistiek in 1 of 2 zinnen omschrijven/samenvatten?

Een fijne werkgever waar je jezelf kan ontwikkelen én waar je jezelf kan zijn.

Nog niet uitgelezen?

Gerelateerde verhalen

Planner en (mentor)chauffeur

Robin

5 jaar geleden wilde ik integraal bezig zijn en het bedrijf verder helpen. Dat is precies de positie waar ik nu in zit!
Lees het verhaal
Planner en (mentor)chauffeur

Jasko

Goed klantcontact dat ervoor zorgt dat de goederen op tijd in de schappen liggen, zodat de consumenten hun eten op tijd hebben. Het betekent alles voor mij, ik neem deel aan de samenleving.
Lees het verhaal
Planner en (mentor)chauffeur

Martine

Food availability betekent voor mij een goede samenwerking met goede communicatie. Wat je geeft, krijg je terug.
Lees het verhaal