Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht

Robin - Projectmanager

Bij Bakker sinds:

2014

Hoe ben je bij Bakker terechtgekomen?

Ik studeerde af in 2014, midden in de recessie en daarmee een lastige tijd om een baan te vinden. In november werd ik gebeld door Bakker, voor de functie van orderverwerker. Hoewel het niet de baan was waarvoor ik had gestudeerd, ging ik akkoord. Er zat immers potentie in, vertelden ze me. Die potentie heb ik al snel ondervonden!

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?

Aangezien ik integraal bezig ben, zie ik wat er in het gehele bedrijf gebeurt. Bakker Logistiek is een grote organisatie, met veel verschillende afdelingen en locaties. Als projectmanager kan ik dus overal zien hoe we zakendoen. Hierin vind ik het order-to-cash proces het meest interessant: wat wil de klant precies, en wat kunnen wij als dienstverlener doen om diezelfde klant tevreden te stellen? Dergelijke processen moet je integraal en als team benaderen, dat is waar ik energie van krijg.

Waar ben je trots op?

Wat ik mag doen, waar ik nu sta. 5 jaar geleden wilde ik integraal bezig zijn en het bedrijf verder helpen. Dat is precies de positie waar ik nu in zit! Ik mag nu zelf aan de knoppen draaien en meedenken in de toekomst van Bakker Logistiek. Samen met mijn collega’s en externen werk ik aan grote projecten, zoals nu het project Veritas waar ik onder andere product owner ben van het nieuwe Order Management Systeem (OMS). In dit project ben ik trots op wat wij samen hebben bereikt als team!

Hoe heb jij je ontwikkeld?

Ik ben begonnen als orderverwerker voor de afdeling Customer Service voor de vestiging Tilburg. Dat voerde ik uit vanuit locatie Zeewolde. Het was chaotisch, maar wel een uitdaging! Ik begon steeds meer verantwoordelijkheden te krijgen, zoals klantbeheer. Later groeide ik door tot teamlead bij de afdeling Customer Service voorraad, daarna ben ik meer de projectkant opgegaan en hield ik mij bezig met procesoptimalisaties en klantimplementaties. Bakker biedt dus zeker de mogelijkheid om te groeien; als je dat zelf wilt en er hard voor werkt. Als jij echt wilt bijdragen aan de groei van het bedrijf, dan zorgt Bakker ervoor dat dat andersom ook gebeurt.

Wat zijn jouw ambities?

Voor nu doorzetten waar ik nu mee bezig ben! Het blijven ontwikkelen en optimaliseren van processen. Zeker ook in combinatie met de applicaties die we vanuit Veritas brengen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben net vader geworden van een dochter, dus besteed graag tijd met m’n gezin. Daarnaast kook ik heel graag en maak daar graag recepten en foto’s van. Ik heb in tijden van corona een eigen website opgezet met heerlijke recepten! Het is een platform waar mensen recepten op kunnen posten. Dat staat nu ongeveer twee jaar live en doet het heel goed.

Wat draagt Bakker Logistiek bij aan deze balans tussen werk en privé?

Bakker Logistiek is flexibel. Is er thuis iets aan de hand, dan wordt dat ook begrepen en krijg je daar de ruimte voor. Daarnaast bieden ze me de uitdaging die ik nodig heb; ik vind het leuk om bezig te zijn met innovatie en dat kan ik binnen mijn functie doen. Doordat ik plezier in mijn werk heb heeft dit uiteraard ook een positieve invloed op mijn privéleven.

Hoe zou je werken bij Bakker Logistiek in 1 of 2 zinnen omschrijven/samenvatten?

Bij Bakker is er altijd ruimte voor innovatie. We zijn een professionele, maar ook platte organisatie met een warm teamgevoel, want we zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de keten!

Nog niet uitgelezen?

Gerelateerde verhalen

Projectmanager

Moniek

Ik rijd nu op de zaterdag, en werk door de weeks 3 dagen als planner.
Lees het verhaal
Projectmanager

Jasko

Goed klantcontact dat ervoor zorgt dat de goederen op tijd in de schappen liggen, zodat de consumenten hun eten op tijd hebben. Het betekent alles voor mij, ik neem deel aan de samenleving.
Lees het verhaal
Projectmanager

Martine

Food availability betekent voor mij een goede samenwerking met goede communicatie. Wat je geeft, krijg je terug.
Lees het verhaal